Saturday, 11 August 2012

Kita tidak akan sesekali dapat menjangka,
Apa yang Allah aturkan buat kita,
Adakala kita tersangat gembira.
Adakala kita tersangat tidak suka,
Aturan-Nya bukan pilihan kita,

Namun,
Jangan risau manusia
Allah itu tuhan kita
Tuhan yang Maha Luas kasih sayangnya

Percayalah,
Dia tidak akan menduga hamba-Nya,
Kecuali untuk melihat hamba-Nya,
tersenyum di sana,
tertawa di sana,
berbahagia di sana,
Di syurga yang mengalir dibawahnya sungai-sungai yang mendamaikan jiwa.
Oh indahnya !

andai mase boleh diundur .

setiap kata dan setiap perjalanan yg terkeluar dari masa ke semasa sememangnye ta dapat dindur kembali , walaupun kita begitu berharap dan sangat mengharapkan .pernahkan satu hari kita terfikir siapa lagi yang boleh kita sayangi selain dye . walaupun dye ta hiraukan siapa kita , dimana kita , ape kita tengah buat , hati kita still mampu menahan semua kesabaran .mungkin bukan masanya kita hendak meluahkan segala perasaan dan permainan yg tengah berjalan didalam hati berserta kesedihan yg dialami oleh jiwa . mestikah ade satu pergorbanan yg harus kita buat untuk melihat masa lalu kita kembai bersinar sedia kala , seharusya cinta itu perlu ditaati dan harus dimanfaatkan .

Thursday, 7 June 2012

keinginan .

 tak semua yg ingin dimiliki akan terus dimiliki tanpa sebarang usaha dan juga pergorbanan , wahai manusia , engatlah , satu jalan yg sangat terang untuk masa hadapan adalah usaha . bukan dalam pelajaran sahaja kita perlu berusaha , malah dengan cinta , perkerjaan dan lain2 juga memerlukan usaha . demi apepun , usaha adalah satu tangga untuk kejayaan .mungkin kadang2 kita hampa dgn ape yg kita perolehi tetapi percayalah allah akan sentiasa menolong kita dan akan selalu memberikan yang terbaik buat kita . mungkin dengan perkataan semua mudah untuk dilafazkan , tapi sebenarnya amat susah untuk diluahkan dengan perbuatan malah dengan satu kekuatan kita mampu perolehi ape yg kita semua inginkan .

mungkin hari ini anda adalah salah seorang yg kecewa tpi simpanlah kekecewaan anda jauh dilubuk hati anda supaya kita sentiasa kelihatan seolah2 gembira apabila seseorang melihatnya . saat duka lara cubalah dibuang dan simpanlah saat manis utuk dijadikan pendorong kehidupan . akhir kata tiada yg mustahil dalam setiap perjuangan .
assalam :)

Wednesday, 6 June 2012

salam . dah lame sgt aku biakan blog aku nie menyepi , tiba2 plak aku terdetik untuk cuba bukak blog yg begitu bnyak habuk setelah berbulan2 aku biarkan , sebelum aku bercerita panjang , aku cuma nak bg thu korg , hati aku bukan beribu tpi cuma satu .

mungkin sekali baca , dua kali baca tade kesan , tpi bila dibaca perlahan2 , dan fahami mksdnye anda akan tahu bertapa luluhnya sebuah hati yg kini tak tahu mane arah sebenarnya .

owg tatau laa at aty owg ade dye o ta ?  em , sygss ? cinta ? ape tuhh ? owg ta rety da , em ntah laa .syg owg pun dah hilang .bye .

oke , nip sebenarnya msg dia untuk aku , ntahlaa sebenarnya aku ta mampu untuk berkata2 , tpi aku cuba jugak untuk menaip untuk jdikan perkara nie satu cerita , mungkin pendek atau panjang .

untuk pengetahuan korang aku couple dah lebih 4 tahun kot itu pun lu aku ta silap laa , ntah , mybe hanya kerana kebosanan , ntahlaa aku pun ta paham sebenarnya . untuk awakk , silalah cuba untuk berterus terang ,saya ta pernah kenal erti putus asa dalam cinta saya . so , mybe ta perlu kata apa2 selain awak sendiri cuba untuk lari dari diri saya , gunalah beribu cara pun , saya harap awak mampu . bertahun couple sebenranya aku nip ta pernah disayang kot , so tape , kt mne ade kebhgiaan at situ ade aku , aku cuba terus mendongak2 dan terus mendongak ke atas , tanpa kenal erti putus asa .bukan senang mencari bahagia ,ta semua orang boleh rasa ,sebab itu betapa sakitnya dugaan kdg2 boleh diubati dengan kebahgian walaupun sikit ,sebab itu jugak mnusia kdg2 lalai untuk menyukai seseorang hanya dsbbkan kebahgian walaupun sementara .sebab itu manusia dikurniakn hati ,tpi mlngnya hati ta mampu berbicara  sepertimna dirasakan , oleh sebab itu juga mnusia dikurniakan perasaan , agar ia lahir dri hati dan sebab itu juga mnusia dikurniakan mulut yg mampu bercakap supaya dapat diluahkan dengan kata2 .ape yg boleh dikatakan sekarang , ta perlu tanya soalan jika kita sendiri tak mahu tahu jawapannya .
so , take note .

hati ta tenang bermkna akan terjadi sesuatu , sama juga seperti menaip tapi ta mampu nk jdikan sebuah cerita , bermakna korang hanya perlu fikir knpe aku ta mampu untuk menaip sekarang , mungkin aku tengah gembira atau sebaliknya .
so , assalamualaikum .

Wednesday, 22 February 2012

cinta tak selalunya mudah !

I am not wrong if I started to love other people who always make me smile

        cinta sentiase dtg untuk yg memerlukan , tpi cinta itu cuma pergi dengan titisan , pergi dengan kesunyiaan , pergi dengan kekecewaan . pertahan kan cm mne pun cinta , sayang cm mne pun . kasih cm mne pun , aty nip tetap ada stu , dan boleh dimiliki oleh seorang , knpe time nak seuanya indah , but perit bila ditinggal kan . perlu ke cinta itu dibiarakn tanpa bertanya khabar walau sekalipun , walau hanya sebagai satu ingatan ? sebulan , dua bulan , 3 bulan , kau pergi tanpa sebarang pesanan , aku masih sanggup untuk menerima segala dugaan , tapi sampai bila , sampai bila kau nak biarkan aku sendiri , senang susah aku sape yg amek tahu , kesihatan aku sape yg nak amek tahu lu bukan aku berkongsi dengan kau , but , kau biar aku sendiri . cm mne lagi nak aku buatkan untuk kau , mybe hanya satu , kte pemisah segala masalah .    aku rase , i am not wrong if i started to love other people who always make me smile , happy , enjoy in mylife . knpe kau perlu bersikap tidak adil untuk kita . aku rase , no longer love me to you . end story !

Sunday, 19 February 2012

                        hye , da lame tta edit blog nip . sorry laa k . bkn tade bnda nak kongsi but aku busy sangat skrg . okeoke , aku cerita satu oke , but kowg mesti janji , da bace kowg diam cukup laa oke .



skrg , aku semakin jauh dengan dye , semakin ingin aku lupakan dye semakin aku rasa sayang kt dye , semakin bertambah rindu aku kt dye , npelaa susah sgt nak buang dye dri hidup aku . mybe aku terlalu sayang dye , terlalu mgkut hati aku . diam2 tak diam , senyum dlm gmbra pun , aku da couple dgn dye hmpir 5 thun , mne nak senang aku nk lupakan dye kan , but skrg aku da mula benci dan benci dye , aku sendiri ta phm , cuma satu jea sekarang aku fikir , perlukah aku buka pintu hat aku nie kt orang lain . bersambung ...............


muka dye comelkan . dye shopping bkn ajak aku pun :(

tuh jela erk kowg , mlss dah dtg nk taip bnyk :)
bye <3
There was an error in this gadget